home about stuff link d.board tweet insta follow

Everything Happens For A Reason.
05 April 2015 | 10:48 PTG | 0 comments

"Kadang kadang kita lupa yang kita hanya merancang, Allah S.W.T yang menentukan semuanya."

Jangan salahkan Dia.
Jangan salahkan semua orang.
Jangan salahkan siapa siapa.

Salahkan diri sendiri.
Terima kesilapan diri sendiri. 
Belajar daripada kesilapan diri.

It's okay, you are human.
You make and made mistakes.

It's fine.
But, you need to learn from yr mistakes in order to grow as a person.

Mungkin hidup ni tak adil, tapi "Believe in Him (Allah)". He has a great and big plans for all of us. I always make myself feel better when I am in sadness, I will talk to myself and talk to Allah, and I will feel better than ever. Depend on only Allah SWT not other peoples out there. Some of them can't be trusted. They'll hurt you anytime but Allah will never let you down.

Things happen for a reason and I need to believe in His plans for me. Have faith in Allah.

Rasa sakit yang kau rasa sekarang, rasa payah perit pedih yang kau rasa sekarang ini akan buat kau sedar satu hari nanti that it's not worth it wanting someone that doesn't even care about us.

Kau akan sedar yang masih ada yang setia, masih ada yang pedulikan kau, masih ada yang sayangkan kau, masih da yang gigih bersama dengan kau, yang tak pernah meninggalkan kau dan terima kau seadanya. 

Pasti akan ada.

Tak payah ramai ramai pun. Seorang pun dah cukup sebenarnya. We just need someone that would never give up on us and will accept our flaws and still think we are unique in our own ways.

Kawan tinggalkan kau? Orang yang kau sayang curang? Dia tinggalkan kau? Dia abaikan kau? Parents tak memahami langsung? Kau rasa kau ni loser dan tak ada apa apa?

Come on! You are not alone, bukan kau sorang kena macam tu.

Ada orang lain yang lebih teruk keadaan hidup dia. Lagi sadis keadaan hidup dia. Tak ada apa apa.

Stop whining and be thankful.

Kita rasa kita ni teruk, tapi itu semua tanggapan kita terhadap diri kita. Kadang kadang kita yang buat diri kita down dengan pelbagai tanggapan kita terhadap diri kita sendiri.

Help yourself. Buat lah diri rasa berharga.

How can you expect someone to love you when you don't even love yourself?

Ada hikmahnya kita kena hidup macam ni, ada hikmahnya. Percayalah.
Muhasabah diri, tengok sekeliling. Usaha. Sabar. Doa. Tawakal.

Berhenti salahkan takdir. Kita semua ada rezeki masing masing.

First step, kau kena percaya yang " Everything happens for a reason ". Second, believe in yourself and HIm. Last, kau kena sabar hadapi setiap ujian dan dugaan yang kau hadapi.

#Self-motivated. Thankyou to this blog ( C R E D I T ) fr a great words and speech!


Drwsyh.mz